logo site

طلاق توافقی و چگونگی آن ؟؟

آنچه در این مقاله میخوانید

طلاق

یکی از سوالات رایج در حوزه مسایل خانواده در باب طلاق توافقی این است که آیا زوجه می تواند به تنهایی دادخواست طلاق توافقی به دادگاه بدهد؟

 برای دریافت مشاوره تخصصی در حوزه خانواده و همچنین دریافت اطلاعات دقیق تر توصیه می‌شود با وکیل طلاق در اهواز و وکلای متخصص موسسه حقوقی داوری دادگران عدالتخواه امید مشورت کنید.

 طلاق توافقی همانگونه که از نامش پیداست نیازمند توافق زوجین در تمامی مسایل مالی و حضانت فرزندان و ملاقات آنها برای دوره بعد از طلاق می باشد فلذا تصور یکجانبه بودن این نوع طلاق ممکن نیست.

در تقدیم دادخواست طلاق توافقی لازم است که زوجین یا وکلای آنها با هم اقدام به تقدیم این دعوی به یکی از دفاتر خدمات قضایی نمایند. 

طلاق توافقی یکی از دعاوی رایج دادگاه های خانواده است، که مستلزم تخصص و تجربه وکیل خانواده می باشد. 

به طوری که خیلی از زوجین ترجیح می دهند مسیر سختی که طلاق های دیگر دارد را متوقف کنند و بدون اینکه بخواهند وقت، انرژی و عمرشان را در راهروهای دادگاه های خانواده تلف کنند به زندگی زناشویی ناموفق خود پایان دهند و به جای آن از طریق توافق و مذاکره برای طلاق توافقی اقدام کنند. بنابراین با وجود اینکه طلاق امر مذموم و ناپسندی است اما صرف وجود توافق در آن خوب است و باعث کاهش تنشها و آسیبهای دامنگیر این خانواده نافرجام می باشد. زن و شوهر برای اینکه بخواهند از طریق طلاق توافقی به زندگی مشترکی که دارند پایان بدهند باید دادخواست طلاق توافقی تنظیم کنند و در مورد کلیه مسائلی که مربوط به زندگی مشترک و بعد از آن است و همینطور در خصوص حق و حقوق قانونی که دارند تعیین تکلیف کنند تا درخواست طلاق توافقی آن ها توسط دادگاه ها رسیدگی گردد و بتوانند به خواسته خود که همان جدایی بی دردسر است برسند.

لطفاً توجه داشته باشید که مشاوره حقوقی نیازمند بررسی جزئیات و شرایط حسب مورد است. 

پیشنهاد می‌کنم در صورت نیاز به اطلاعات بیشتر، با وکیل در اهواز یا وکلای متخصص موسسه حقوقی داوری دادگران عدالتخواه امید مشورت کنید.

طلاق توافقی

طلاق انحلال نکاح دایم با شرایط و تشریفات خاص از جانب مرد یا نماینده او می باشد و در حقوق طلاق یک عمل یک جانبه (ایقاع) است و ناشی از اراده طرفین نیست. 

در طلاق به توافق زوجین که از وقایع نو ظهور در حقوق خانواده است، اگر مقصود از طلاق به توافق زوجین، این باشد که اراده زن و مرد به یک اندازه در طلاق موثر باشد و به منزله یک قرارداد بین زوجین تلقی شود در قانون مدنی پذیرفته نیست زیرا طلاق را حق و اختیار مرد دانسته اند. 

در طلاق توافقی زن و شوهر برای طلاق و حل و فصل تمامی مسایل مالی وابسته به آن و فرزندان مشترک برای رجوع به محکمه خانواده توافق می کنند و قانونگذار به دادگاه اجازه می دهدکه پس از ناامید شدن از اصلاح بین آن دو ، اجازه به طلاق دهد. این نوع طلاق دخالتی در ماهیت عمل حقوقی آن ندارد و در زمره قراردادها نخواهد بود.

مقالات مرتبط : علل طلاق و بررسی آنها

 هر نوع طلاقی آثار متفاوتی دارد پس شناخت ماهیت آنها اهمیت ویژه ای دارد.

 در طلاق توافقی باید کراهت زوجه از زوج برای قاضی محرز شود که در این صورت طلاق باین و در غیر این صورت حتی با وجود بذل فدیه طلاق رجعی می شود و در طلاق باین قاضی با احراز کراهت گواهی عدم امکان سازش صادر میکند در طلاق توافقی ، زوجین در انحلال عقد نکاح با شرایط پذیرفته شده با یکدیگر توافق می کنند و اجرای صیغه ی طلاق از سوی زوج یا وکیل وی انجام می شود پس توافق زوجین درواقع مقدمه ای است برای رسیدن به آن.

طلاق خلع و مبارات

طلاق توافقی بهتر است با طلاق های خلع و مبارات قیاس نشود زیرا در طلاق خلع و مبارات زن مالی را به عنوان فدیه به شوهر می بخشد و شوهر در برابر این فدیه ، زن را طلاق می دهد ، اما حتی در طلاق های توافقی هم زوجین الزاما می بایست به دادگاه مراجعه و گواهی عدم امکان سازش کسب نمایند، چنانچه سردفتر طلاق بدون اخذ گواهی دادگاه مبادرت به ثبت واقعه طلاق نمایند از وی سلب صلاحیت به عمل خواهد آمد.

طلاق توافقی چگونه است؟

برای طلاق توافقی زوجین دادخواستی مشترک که با امضای طرفین باشد تنظیم کرده و در قسمت خواسته دادخواست کلمه طلاق توافقی را قید می کنند و از دادگاه محترم تقاضای صدور گواهی عدم امکان سازش به صورت توافقی می کنند.

طلاق توافقی و مهریه

قاعدتا در ستون خواهان نام های زوج و زوجه با هم درج می شود و توافقات در مورد مهریه، نفقه و همچنین حضانت فرزند مشترک البته در صورت وجود آن و یا حقوق دیگر زوجه در متن دادخواست یا در برگ جداگانه ای ذکر می شود. 
زوجینی که قصد طلاق توافقی دارند لازم است که به مراکز مشاوره خانواده که یک نهاد تخصصی در این زمینه است ( مراکز مورد تایید را قوه قضاییه مشخص کرده است) مراجعه نمایند که طبق بخشنامه حداقل چهار جلسه در یک ماه نیاز است که البته به تشخیص مشاور خانواده و با توجه به شرایط خاص زن و شوهر می تواند در یک جلسه هم باشد و دادخواست طلاق توافقی بدون مراجعه به مشاور خانواده و بدون داشتن گواهی مرکز غربالگری که اصطلاحا به آن گواهی عدم انصراف از طلاق گویند قابل ثبت نخواهد بود.
 پس زوجین باید ابتدا نسبت به ثبت اطلاعات و مشخصات زوجین در سامانه تصمیم اقدام نمایند.
چنانچه مشاوره موثر واقع نشود و زوجین اصرار بر طلاق کنند گواهی عدم انصراف از طلاق توسط مرکز غربالگری صادر شده و بعد از آن زوجین یا وکلای آنان می توانند دادخواست طلاق توافقی را ثبت کنند.
طلاق خلعی

از آنجایی که طلاق توافقی به توافق و خواست هر دو نفر می باشد نسبت به بقیه انواع طلاق که به خواست یکی از طرفین است صدور حکم زمان کمتری طول خواهد کشید. و می توان گفت ارکان اصلی طلاق توافقی عبارت است از : 

الف- توافق مقدماتی زوجین 

ب-صدور گواهی عدم امکان سازش

 ج- اجرای صیغه طلاق

 پیش بینی طلاق توافقی در ایران به معنای تسهیل در طلاق نبوده ، بلکه با توجه به طولانی بودن مراحل طلاق در دادگاه ها و تنش ها و اختلافاتی که در این دوره به وجود می آمد و سبب آسیب های جدی روحی و روانی به خانواده ها و فرزندان آنها می شود، قانونگذار این امکان را به وجود آورده تا در شرایطی که ادامه ی زندگی مشترک امکان نداشته باشد و به مصلحت هیچ یک از طرفین نباشد، برای جلوگیری از آسیب ها، زوجین بتوانند از این امکان استفاده کنند

لطفاً توجه داشته باشید که مشاوره حقوقی نیازمند بررسی جزئیات و شرایط حسب مورد است. 

پیشنهاد می‌کنم در صورت نیاز به اطلاعات بیشتر، با وکیل در اهواز یا وکلای متخصص موسسه حقوقی داوری دادگران عدالتخواه امید مشورت کنید.

در جلسه رسیدگی دادگاه در طلاق توافقی اگر زوجین به اتفاق درخواست طلاق خلع را مطرح کنند و زوج حاضر باشد برای احراز صیغه طلاق به زوجه وکالت بلا عزل بدهد، دادگاه نیز در متن حکم گواهی عدم امکان سازش، ضمن عقد خارج لازم از سوی زوج ، به زوجه وکالت می دهد که برای اجرای صیغه طلاق به یکی از دفاتر طلاق مراجعه و خود را به طلاق خلعی مطلقه کند.

 برای بررسی علل طلاق در جامعه ما و با کمک گرفتن از آمارهای موجود می توان گفت که بخش قابل توجهی از طلاق‌ها در کشور ما به دلیل فقدان تفاهم جنسی است اما هیچ کدام از زوجین حاضر نیستند این موضوع را در دادگاه به صراحت بیان کنند. 

ضعف آموزش روابط زناشویی باعث شده است تا ناتوانی‌های جنسی زن و مرد مخفی مانده و در غالب موارد در بروز طلاق خودنمایی کند. از موارد دیگر تغییر در سبک زندگی را می توان اصلی‌ترین بستر طلاق در جامعه کنونی خواند، متأسفانه کم رنگ شدن ارزش‌های اخلاقی در خانواده‌ها و تأثیر سریال های ماهواره ای عاملی جدی در بروز جدایی در روابط زناشویی خانواده های امروزی شده است. 

تغییر سبک زندگی موجب کمرنگ شدن صداقت در میان همسران شده است و ورود روابط فرا زناشویی تحت تأثیر الگوهای غربی و فیلم‌های ماهواره ای از دلایل اصلی خیانت در خانواده‌هاست.

حقوقدانان موسسه حقوقی داوری دادگران عدالتخواه امید را می توان به جدایی دو نسل از هم در برقراری ارتباط عاطفی و اختلاف فاحش در چگونگی تربیت و رشد این دو نسل از جامعه ما باشد. بله مادر و دختر این دو نسلی هستند که شاهد ایجاد خلاء و فاصله عاطفی زیادی میان این دو بودیم و ما این نسل را باختیم.

اما عوامل دیگر

در بررسی دلایل رفتاری طلاق دخالت‌های دیگران مانند والدین پسر و یا دختر و استمرار این دخالت‌ها نیز می‌تواند از عوامل رفتاری طلاق باشد. همچنین این نکته را نباید از نظر دور داشت که نبود توازن فرهنگی و بومی و دینی خانواده‌ها در دراز مدت از دلایل واقعی طلاق درجامعه ماست. نقش استقلال مادی زنان در بروز طلاق کم رنگ است. برخی از کارشناسان موضوع استقلال مالی زنان را به عنوان دلیل جدایی قلمداد می‌کنند از نگاه رفتار شناسی زناشویی توان مالی زن در صورتی که تفاهم واقعی بین زن و مرد وجود داشته باشد نمی‌تواند عاملی برای جدایی باشد. البته بالاتر بودن سطح تحصیلات زنان می‌تواند باعث بروز اختلافات بعدی شود اما اگر توانایی مالی زن بالا باشد ولی در ابعاد مختلف میان زن و مرد تفاهم باشد طلاقی به وجود نمی‌آید اما اگر تفاهم و صداقت نباشد اشتغال زن و امکانات مالی او می‌تواند بهانه ای برای طلاق باشد.

رویه دادگاه ها نیز در صدور گواهی عدم امکان سازش که بنا به خواسته زوجین صورت می گیرد به همین منوال است و حکمی که به این شکل صادر می شود به لحاط اینکه زوج دیگر نمی تواند از آن عدول کند به نفع زوجه خواهد بود . در مجموع می توان گفت که طلاق هر چند امر مذموم و ناپسندی است اما توافقی بودن آن امر پسندیده و مناسبی برای دوره بعد از طلاق هم برای زوجین و هم برای فرزندان آنان می باشد.

وکیل در اهواز و وکلای موسسه  حقوقی داوری دادگران عدالتخواه امید متشکل از بهترین وکیل کیفری . حقوقی و خانواده که هم تخصص فراوانی در زمینه انوع دعاوی داشته و هم به واسطه به نتیجه رساندن صدها پرونده در این زمینه تجربه بالا و ارزشمندی دارند.

برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت خدمات حقوقی ما، با موسسه حقوقی داوری دادگران عدالتخواه امید تماس بگیرید. تیم حرفه‌ای ما آماده پاسخگویی به سوالات شما و ارائه راهنمایی‌های لازم است.”

راه های ارتباطی با وکلای موسسه

موسسه حقوقی و داوری دادگران عدالتخواه امید وکیل در اهواز با مدیریت جناب آقای رضا دانش وکیل پایه یک دادگستری، مفتخر است با بهره گیری از کادری مجرب از وکلای متخصص در تمامی امور حقوقی و کیفری؛ آماده ارائه هرگونه خدمات وکالتی و مشاوره ای برای اشخاص حقیقی و حقوقی اعم از شرکتهای خصوصی و دولتی در تمامی مراجع قضایی و دادگستری می باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *