طلاق یک فرایند پیچیده است که نیاز به روشنفکری، تجربه و دانش قانونی دارد. با انتخاب یک وکیل طلاق حرفهای، مطمئن شوید که حقوق شما حفظ میشود و بهترین نتایج را بدست میآورید.
برای دریافت مشاوره تخصصی در حوزه خانواده و همچنین دریافت اطلاعات دقیق تر توصیه میشود با وکیل طلاق در اهواز و وکلای متخصص موسسه حقوقی داوری دادگران عدالتخواه امید مشورت کنید.
طلاق مبارات
در صورتی که زن و مرد پس از جاری شدن صیغه عقد دچار اختلاف و نزاع شود و هر دو آنها از هم کراهت داشته باشند طلاق مبارات صورت میگیرد که بر خلاف سایر انواع طلاق، امکان رجوع به زندگی مشترک بعد از آن وجود ندارد. در واقع، این طلاق نوعی پایان قطعی برای رابطه زوجین است و آنها نمیتوانند بعداً دوباره ازدواج کنند، مگر اینکه دوباره از ابتدا مراحل ازدواج را طی کنند.
در صورتی که قصد طلاق دارید، پیشنهاد میکنیم حتما از یک وکیل خانواده مشورت بگیرید. برای این منظور میتوانید با وکیل در اهواز در ارتباط باشید.
انواع طلاق مبارات
در طلاق مبارات بائن ، برای رجوع زن به زندگی مشترک، لازم است که هر دو طرف به طلاق موافقت کنند و بتوانند مجدداً با هم زندگی کنند. اما در صورتی که طلاق بیش از سه بار صورت پذیرد، این امکان وجود ندارد و زوجین دیگر نمیتوانند با هم زندگی کنند.
طلاق مبارات رجعی معمولاً برای حفظ استقلال اقتصادی زن صورت میگیرد. زن در این حالت پس از رجوع به زندگی مشترک، مهریه یا مالی که به زوج بخشیده بود، را به زن برمیگرداند. در صورتی که مرد بتواند این مهریه یا مالی را پرداخت کند، امکان رجوع مرد به زن نیز وجود خواهد داشت.
لطفاً توجه داشته باشید که مشاوره حقوقی نیازمند بررسی جزئیات و شرایط حسب مورد است.
پیشنهاد میکنم در صورت نیاز به اطلاعات بیشتر، با وکیل در اهواز یا وکلای متخصص موسسه حقوقی داوری دادگران عدالتخواه امید مشورت کنید.
بیشتر بخوانید : طلاق خلع و شرایط آن
شرایط طلاق مبارات
برای جدایی زن و مرد با طلاق مبارات بهتر است که از وکیل طلاق اهواز کمک بگیرید.
چون شرایط طلاق مبارات با طلاق توافقی و… متفاوت است و باید درباره آنها شناخت کافی داشته باشید. با این وجود، در ادامه مهمترین شرایطی که برای طلاق مبارات در نظر گرفته شده را برای کسب اطلاعات ارائه کردهایم.
نکات مهمی که باید درباره شرایط طلاق مبارات دانست عبارتند از :
کراهت زن و مرد از یکدیگر و عدم امکان ادامه زندگی مشترک توسط آنها: این شرط مهمترین عامل برای اثبات طلاق مبارات است. باید به طور مشخص و با دلایل قانونی نشان داده شود که زوجین نمیتوانند با هم زندگی کنند و رابطه آنها دچار کراهت شده است.
بخشیدن مالی دقیقاً معادل مهریه یا کمتر از آن توسط زن برای جدایی: اگر زن بخواهد از زندگی مشترک خود با مرد جدا شود، باید به مرد مبلغی خاصی را تعلق دهد. این مبلغ باید دقیقاً معادل مهریه باشد یا کمتر از آن. در صورتی که مرد این پیشنهاد را قبول کند و با طلاق موافقت کند، طلاق مبارات صورت میگیرد.
رضایت دوطرفه زن و مرد برای جدایی: برای انجام طلاق مبارات، رضایت هر دو طرف (زن و مرد) نیاز است. اگر یکی از طرفین مخالفت کند یا رضایت خود را نشان ندهد، امکان انجام طلاق مبارات وجود ندارد.
عده طلاق مبارات
اگر زوجین با طلاق مبارات از هم جدا شوند و مسیر زندگیشان را تغییر دهند، لازم است که زوجه بعد از طلاق عده نگه دارد.
در صورتی که زوجین وارد رابطه زناشویی شده باشند، مدت زمانی که برای عده طلاق مبارات در نظر گرفته میشود دقیقاً برابر با ۳ طهر یا سه بار پاکیزگی بعد از اتمام عادت ماهانه است.. اما اگر زن موقع طلاق باکره یا یائسه باشد، نیازی به نگه داری عده توسط زوجه نیست و زن میتواند بلافاصله پس از طلاق از همسرش با فرد دیگری ازدواج کند. ( بر اساس ماده ۱۱۴۷ قانون مدنی، برای طلاق مبارات مرد از حق طلاق خودش میگذرد و زن نیز از مهریه خودش چشمپوشی میکنند تا بتوانند به صورت توافقی از هم جدا شوند. )
عده طلاق مبارات
اگر زوجین با طلاق مبارات از هم جدا شوند و مسیر زندگیشان را تغییر دهند، لازم است که زوجه بعد از طلاق عده نگه دارد.
در صورتی که زوجین وارد رابطه زناشویی شده باشند، مدت زمانی که برای عده طلاق مبارات در نظر گرفته میشود دقیقاً برابر با ۳ طهر یا سه بار پاکیزگی بعد از اتمام عادت ماهانه است.. اما اگر زن موقع طلاق باکره یا یائسه باشد، نیازی به نگه داری عده توسط زوجه نیست و زن میتواند بلافاصله پس از طلاق از همسرش با فرد دیگری ازدواج کند. ( بر اساس ماده ۱۱۴۷ قانون مدنی، برای طلاق مبارات مرد از حق طلاق خودش میگذرد و زن نیز از مهریه خودش چشمپوشی میکنند تا بتوانند به صورت توافقی از هم جدا شوند. )
وکلای طلاق ما با سابقه قوی در این زمینه، با شما همراه خواهند بود تا در هر مرحله از فرایند طلاق، راهنمای شما باشند. از تعاملات اولیه و تحلیل حالت خانوادگی شما گرفته تا نگارش قرارداد طلاق و نظارت بر جلسات دادگاه، ما همچنان در کنار شماییم.
پیشنهاد میکنم در صورت نیاز به اطلاعات بیشتر، با وکیل طلاق در اهواز یا وکلای متخصص موسسه حقوقی داوری دادگران عدالتخواه امید مشورت کنید.
تفاوت طلاق خلع و طلاق مبارات
استفاده از طلاق خلع یک راه برای زن برای انجام طلاق در صورتی است که همسرش مخالف طلاق است.
این روش به طور معمول در جوامعی که رسم و عرف طلاق در آنها میتواند پیچیده و سخت باشد استفاده میشود.
در این روش، زن مالی مازاد بر مهریه معمولاً به همسرش پرداخت میکند تا او را راضی به طلاق کند. این مبلغ معمولاً مذاکره شده و بین زن و همسرش تعیین میشود. برای زن، ممکن است کمک مالی کردن به همسرش ترجیح داده شود تا با مشکلات طلاق و درگیریهای قانونی مواجه شود.
به عنوان مقابل، در طلاق مبارات زن، هیچ نیازی به پرداخت مبلغ مالی مازاد بر مهریه نیست. زن میتواند مهریه را به همسرش پرداخت کرده و از او جدا شود. این روش به زن امکان میدهد تا بدون نیاز به مذاکره و توافق با همسرش به راحتی از زندگی مشترک خارج شود.
رجوع از بخشش مهریه در طلاق مبارات
اگر زن برای بخشش مهریه در طلاق مبارات اقدام کند و زوج با این شرایط راضی به طلاق شود، طلاق از نوع بائن خواهد بود؛ یعنی زن و مرد بعد طلاق میتوانند زندگی شخصی خودشان را داشته باشند و الزامی به پرداخت حقوق مالی زن مانند نفقه توسط مرد وجود نخواهد داشت. اما در شرایطی که زوجه از بذل یا هبه مهریه رجوع کند و درخواست حقوق مالی خودش از مرد را داشته باشد، طلاق مبارات به طلاق رجعی تبدیل میشود و مرد نیز میتواند برای زندگی با همسرش رجوع کند.
جمع بندی
اگر زن و مرد در زندگی مشترک خودشان دچار اختلاف شدیدی شده باشند و دیگر نتوانند به خاطر کراهت از هم کنار یکدیگر زندگی کنند، طبق قانون مدنی میتوانند با طلاق مبارات برای جدایی اقدام کنند. در این روش از طلاق زن از مهریه خودش میگذرد و مرد با پذیرش این هبه از همسرش جدا میشود. در واقع طلاق مبارات شبیه طلاق توافقی است، با این تفاوت که زن و مرد دیگر رابطه دوستانهای با یکدیگر برای ادامه زندگی مشترک یا رابطه بعد از طلاق ندارند.
هدف ما، راه حلی موثر و قابل اعتماد برای طلاق شما است. با وکلای ما در کنارتان، به دنبال حل مسائل و حفظ منافع شما خواهیم بود. با ما همراه شوید و از تخصص و تجربه ما در این زمینه بهرهبرداری کنید.
برای مشاوره ، میتوانید از وکیل در اهواز یا وکلای موسسه حقوقی داوری دادگران عدالتخواه امید مشورت بگیرید .
2 پاسخ
سلام من الان نزدیک ۷سال که از همسرم جدا شدم هفته پیش جهت حذف نام همسرم به دفتر پیش خوان مراجعه کردم اونجا که مسئول دفتر به من گفت چون طلاق مبارات است امکان حذف نام همسرت از شناسنامه امکان پذیر نیست این در حالی که من اصلا با این خانم هنگامی که توی عقد بودیم من اصلا هیچ گونه نزدیکی با ایشان نداشتم لطفا من را راهنمایی کنید
سلام وقت بخیر
در صورتی امکان پذیر است که طلاق از نوع بائن باشد