logo site

مراحل طلاق توافقی ؟؟

آنچه در این مقاله میخوانید

طلاق توافقی

طلاق توافقی چیست ؟؟

طلاق توافقی یا همان طلاق با توافق مشترک بین دو همسر به معنای جدایی صلح‌آمیز و منطقی از یکدیگر است. در این نوع طلاق، دو همسر به شکل خودخواسته و با توافق مشترک تصمیم می‌گیرند که رابطه زوجیت آن‌ها به پایان برسد.
در برخی کشورها، طلاق توافقی به عنوان یک راه حل قانونی برای جدایی از یکدیگر بدون نیاز به دادگاه و قضاوت شناخته شده است. با این حال، در برخی دیگر از کشورها، طلاق توافقی نیاز به تأیید قضایی دارد.
در طلاق توافقی، دو همسر به صورت مشترک و بدون فشار یا تأثیر سوءاستفاده، به حضور وکیل و امضاء توافق‌نامه‌ای که شامل شرایط مختلفی از جمله تقسیم خانه، نگهداری فرزندان و پرداخت نفقه می‌باشد، رضایت می‌دهند. این نوع طلاق به عنوان یک راه‌حل در صورتی که همسران توانایی حل مشکلات خود را داشته باشند یا مشکلات آن‌ها قابل حل باشد، پیشنهاد می‌شود.
طلاق توافقی برای هر دو همسر می‌تواند به لحاظ اقتصادی و روانی قابل تحمل‌تر باشد. در واقع، این نوع طلاق ممکن است به جای خسارت‌های جسمانی و روانی ناشی از یک طلاق ناهماهنگ، باعث بهبود شرایط هر دو همسر گردد

مراحل طلاق توافقی به دو روش صورت می گیرد که سریع ترین و کوتاهترین آن روش دوم می باشد که در ادامه بطور مختصر به آن اشاره می شود.

1- مراحل طلاق توافقی بدون وکیل از طریق مراکز مشاوره

  • ثبت نام زوجین در سامانه نوبت دهی طلاق ( سامانه تصمیم ) و ثبت اطلاعات خود
  • حضور زوجین در مراکز غربالگری که با توجه به محل سکونت خود انتخاب می نمایند.
  • مرکز غربالگری زوجین را به مراکز مشاوره معرفی می نماید که زوجین پس از طی جلسات مشاوره ( تقریبا 5 جلسه )، که حدوا 45 روز زمان می برد.
  • اگر زوجین در مراکز مشاوره به سازش نرسیدند و اصرار برای انجام طلاق داشتند مراکز مشاوره مکلف به صدور گواهی عدم انصراف از طلاق هستند.
  • پس از صدور گواهی عدم انصراف از مراکز غربالگری ، زوجین می بایست به دفترخدمات الکترونیک قضایی مراجعه و نسبت به ثبت دادخواست طلاق توافقی اقدام نمایند.
  • جهت ثبت دادخواست طلاق توافقی ، زوجین یا وکلای آنان باید اصل عقدنامه یا رونوشت آن و اصل شناسنامه و کارت ملی و گواهی عدم انصراف را همراه داشته باشند.
  • پس از ارسال دادخواست به دادگاه خانواده صالح ، و ارجاع به شعبه و تعیین وقت ، زوجین در تاریخ مقرر به شعبه برای حضور در جلسه رسیدگی مراجعه می نمایند.
  • در دادگاه ، نامه ارجاع به مشاوره و داوری صادر می شود تا زوجین پس از پرداخت هزینه مشاوره نزد مشاور حضور پیدا کرده و توافقاتشان در خصوص مهریه و نفقه و اجرت المثل ایام زندگی مشترک، حضانت و ملاقات فرزندان و جهیزیه صورتجلسه گردد.
  • جهت صدور گواهی عدم سازش، باید وضعیت باردار بودن یا نبودن زوجه احراز گردد، که در این خصوص شعبه دادگاه ، نامه معرفی زوجه به آزمایشگاه را صادر می نماید. البته زوجه باید ابتدا هزینه معرفی به آزمایشگاه را در دادگاه واریز نماید.
  • زوجه به آزمایشگاه دادگاه مراجعه و گواهی عدم بارداری را دریافت می نماید. این نکته قابل توجه است که اگر زوجه باکره باشد ، وی برای دریافت گواهی سلامت باید به پزشکی قانونی مراجعه نماید و گواهی سلامت بکارت را مبنی بر دوشیزه بودن و غیر مدخوله بودن را دریافت نماید.
  • در صورتی که زوجه یایسه باشد، نیازی به گواهی عدم بارداری نیست و اقرار وی مبنی بر یائسگی کافی می باشد.
  • مرحله بعد، صدور گواهی عدم سازش و اسقاط حق تجدید نظر خواهی و فرجام خواهی توسط زوجین است.
  • آخرین مرحله، مراجعه زوجین به دفتر طلاق و ثبت و اجرای صیغه طلاق است و مهلت اجرای طلاق در دفترخانه سه ماه از تاریخ قطعیت رای است که در صورت عدم اجرا ، پس از انقضاء مهلت مذکور رای از درجه اعتبار ساقط می شود.
بیشتر بخوانید :  طلاق صوری چیست؟ - آثار- حکم آن

موسسه حقوقی داوری دادگران عدالتخواه امید

موسسه حقوقی و داوری دادگران عدالتخواه امید با مدیریت جناب آقای رضا دانش وکیل پایه یک دادگستری، مفتخر است با بهره گیری از کادری مجرب از وکلای متخصص در تمامی امور حقوقی و کیفری؛ آماده ارائه هرگونه خدمات وکالتی و مشاوره ای برای اشخاص حقیقی و حقوقی اعم از شرکتهای خصوصی و دولتی در تمامی مراجع قضایی و دادگستری می باشد.

در صورتی که زوجین خودشان بخواهند برای طلاق توافقی اقدام کنند به ناچار باید در جلسه مشاوره شرکت کنند و حضورشان در جلسات مشاوره الزامی است. و مدت زمان آن حدودا از زمان مشاوره تا زمان طلاق 3 ماه می باشد.

2- مراحل طلاق توافقی با وکیل و بدون مشاوره

در صورتی که زوجین حاضر به حضور در هیچ یک از مراحل رسیدگی و مشاوره و حتی دفتر طلاق نباشند و زوجین هر دو توافق به طلاق توافقی داشته باشند و یا حتی زوجه با در دست داشتن وکالت در طلاق می تواند با مراجعه به دفتر وکالت، انجام امور را به وکلا بسپارند و وکلا در کوتاهترین زمان بدون حضور زوجین گواهی عدم سازش را از دادگاه دریافت و برای اجرای آن به دفتر طلاق مراجعه نمایند.

طلاق
  1. مشاوره تلفنی و واتسابی با وکیل دادگستری.
  2. جلسه حضوری با وکیل طلاق توافقی.
  3. تنظیم توافقات زوجین در رابطه با طلاق توافقی.
  4. ثبت قرارداد الکترونیک با موکل از طریق سامانه ثنا
  5. ارائه گزارش هفتگی به موکل از روند پرونده
  6. انجام تمام امور مورد وکالت توسط وکیل طلاق توافقی از جمله ارائه دادخواست ، حضور در جلسه رسیدگی و مشاوره و اجرای دادنامه در دفتر طلاق و ثبت آن.
بیشتر بخوانید :  علل طلاق و بررسی انها
موسسه حقوقی داوری دادگران عدالت خواه امید با داشتن کادری مجرب و با سابقه از وکلای پایه یک دادگستری، آماده ارائه هرگونه خدمات وکالتی و پذیرش وکالت و یا دادن مشاوره های حقوقی در حوزه موضوع و دیگر موضوعات خانواده می باشند
 

راه های ارتباطی با وکلای موسسه

موسسه حقوقی و داوری دادگران عدالتخواه امید وکیل در اهواز با مدیریت جناب آقای رضا دانش وکیل پایه یک دادگستری، مفتخر است با بهره گیری از کادری مجرب از وکلای متخصص در تمامی امور حقوقی و کیفری؛ آماده ارائه هرگونه خدمات وکالتی و مشاوره ای برای اشخاص حقیقی و حقوقی اعم از شرکتهای خصوصی و دولتی در تمامی مراجع قضایی و دادگستری می باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *